Новини кафедри

Онлайн-тьюторіал на тему: «Продовжуючи справу Рудольфа Дизеля»

Напередодні відзначення 165-ої річниці з дня народження Рудольфа Дизеля та 130-ої річниці з виходу у світ патента на двигун професор кафедри двигунів внутрішнього згоряння, установок та технічної експлуатації Василь Наливайко та в.о. завідувача згаданої кафедри Олексій Гогоренко провели для студентів-дизелістів онлайн-тьюторіал на тему: «Продовжуючи справу Рудольфа Дизеля».

До Zoom-зали, де проходив захід, із радістю завітали студенти-дизелісти НУК, Первомайського і Херсонського навчально-наукових інститутів, а також Первомайського фахового коледжу. Загалом кількість учасників зустрічі становила 35 осіб.

Василь Наливайко розповів учасникам зустрічі про біографію Рудольфа Дизеля, роль у його житті Еммануїла Нобеля та власне його роботу над створенням дослідних двигунів, а також загадав у своєму спічі й про таємниче зникнення винахідника.

Своєю чергою, Олексій Гогоренко презентував книгу «Дизелісти», написану ним у співавторстві з Василем Наливайком, а також провів презентацію експозиції про Рудольфа Дизеля, створену співробітниками наукової бібліотеки НУК.

Додамо, що п’ять років потому пам’яті Рудольфа Дизеля присвячено V Міжнародну науково-технічну конференцію «Сучасний стан та проблеми двигунобудування», що пройшла в НУК ще в листопаді 2018 року за ініціативи кафедри двигунів внутрішнього згоряння, установок та технічної експлуатації, що й дотепер з особливою шанобливістю ставиться до доробку великого Дизеля.
Made on
Tilda