Новини кафедри

Підсумки VII Міжнародної науково-технічної конференції «Сучасний стан та проблеми двигунобудування»

      Незважаючи на ті виклики, які перед нами ставить ворог, 29–30 листопада 2022 р. у дистанційному форматі в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова все ж з успіхом проведено VII Міжнародну науково-технічну конференцію «Сучасний стан та проблеми двигунобудування». Спочатку проведення наукового заходу заплановано на 24–25 листопада 2022 р., проте через аварійне відключення електроенергії в Миколаївській області, зумовлене терористичними обстрілами російською федерацією об’єктів критичної інфраструктури, конференцію перенесено.
      Науково-технічна зустріч розпочалася традиційно. Спершу з вітальними словами до учасників конференції звернулися директор Машинобудівного навчально-наукового інституту НУК професор Сергій Сербін і в.о. завідувача кафедри ДВЗ, У та ТЕ доцент Олексій Гогоренко.
      Організаційний комітет конференції на чолі з ректором університету професором Євгеном Трушляковим від науковців, здобувачів освіти і представників профільних підприємств отримав 71 тезу доповідей. Загальна кількість учасників конференції склала 111 осіб, серед яких 52 науковці, співробітники закладів освіти, 59 здобувачів освіти, в тому числі 10 аспірантів. Учасники конференції представляли заклади освіти України, Республіки Польщі та Китаю. З доповідями на секційних засіданнях виступили представники Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Первомайської і Херсонської філій НУК, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Одеського національного морського університету, Морського університету в Гдині (Польща) та Університету науки і технологій в Чженьсу (Китай). Серед запрошених гостей – представники ДП «Дослідно-проєктний центр кораблебудування», ДП «ДержавтотрансНДІпроєкт», ТОВ «Інститут низькотемпературних енерготехнологій», компанії MDEM, які теж порадували наукову спільноту своєю присутністю.
      Цьогорічна конференція була присвячена 90-річчю заснування кафедри двигунів внутрішнього згоряння, установок та технічної експлуатації. Під час першої доповіді учасники конференції від завідувача кафедри Олексія Гогоренка дізналися про історію створення кафедри, цікаве минуле, непросте сьогодення й перспективні плани на майбутнє. Варто відзначити доповіді проф. Олександра Грицюка, проф. Бориса Тимошевського, проф. Олексія Слинька, проф. Василя Наливайка, доцента Антона Новошицького, які зумовили чималий інтерес і зацікавленість серед учасників конференції. Наймолодший учасник конференції, сподіваємось, майбутній науковець – студент 1-го курсу Владислав Глушков, який під керівництвом доцента Олексія Гогоренка провів аналіз впливу введення стандарту Євро-7 на виробництво автомобільних ДВЗ і опублікував свою першу наукову працю.
      Учасники конференції отримали електронний збірник тез доповідей, а також персональні сертифікати, що засвідчують їхню роботу в обговоренні науково-технічних проблем, що перебувають на вістрі актуальності.
      Сподіваємось, що перемога України буде швидкою, незважаючи на ті виклики, які перед нами ставить ворог, і ми подолаємо їх усі разом, підтримуючи один одного, а наукові праці вчених-дизелістів обов’язково стануть у нагоді під час відновлення нашої України в післявоєнний період. Перемоги нам усім і до наступної зустрічі на VIII Міжнародній науково-технічній конференції у 2024 році.
Made on
Tilda